10 Auto-inbraken in 3 weken tijd in Bergen

By mei 21, 2019 Nieuws

Waarschuwing voor auto-inbraken:

De afgelopen weken wordt in en rond Bergen (NH) vooral in duurdere auto’s ingebroken, waarbij dieven vaak zonder braakschade of doormiddel van een ruitje intikken de auto leegroven. De buit bestaat meestal uit airbags, boordcomputers en navigatiesystemen.

Steeds meer auto’s hebben een ’slimme’ autosleutel met een zogenaamde ‘keyless entry’ of een variant daarvan. Dat is een comfort optie, waardoor een auto automatisch opent wanneer u in de buurt komt. Dieven zijn in staat om het signaal van de autosleutel vanaf buiten op te vangen, terwijl de sleutel in uw woning ligt. Daarna kunnen ze binnen een paar minuten hun slag slaan. Dit doen ze meestal tijdens de nachtelijke uren. De veiligste optie is om dit signaal bij uw dealer te laten deactiveren, maar u kunt ook andere maatregelen nemen om de kans op diefstal te verkleinen, berg bijvoorbeeld uw sleutels op in een metalen kistje! Parkeer waar mogelijk in het zicht en in het licht.

Twijfel niet en bel 112! Ziet u mensen rondstruinen of verdachte voertuigen, geef het meteen door aan de politie via 112. Onthoud daarbij kenmerken zoals het signalement of een kenteken. Dieven die te voet of met de fiets werken, willen hun buit verstoppen om niet op te vallen. Het kan dus goed zijn dat ze in het bezit zijn van een rug- of fietstassen.

Als u zich op een later moment opmerkelijke zaken herinnert, kunt u die aan de politie doorspelen via telefoonnummer 0900-8844 voor niet-spoedeisende zaken.

Wil je nog meedoen met Buurtpreventie Heiloo? Aanmelden kan hierhier.

bron: politie Alkmaar