Je kan eerder 112 bellen dan je denkt

By november 29, 2016 december 2nd, 2016 Nieuws

Als politie rijden wij liever een paar keer te veel ergens heen dan dat wij incidenten missen’, aldus de coördinator High Impact Crime van de politie Alkmaar eo.

Op verzoek van de politie sturen wij jullie het onderstaande bericht:

De politie wil graag jullie aandacht vragen voor het reageren op verdacht gedrag. De laatste tijd zijn er inbraken geweest in de regio Alkmaar, ook in Heiloo, waarbij achteraf gezien mensen al iets gezien hadden. Zij hadden toen al een ‘onderbuik-gevoel’. Als politie rijden wij liever een paar keer te veel ergens heen, dan dat wij incidenten missen.
Na een inbraak blijkt achteraf vaak dat buren iets opvallends hebben gezien. En dat ze de politie niet belden, omdat ze dachten dat het toch niets was. U hoeft niet bang te zijn dat de politie direct met sirene en zwaailicht aankomt. Degene die de 112-melding aanneemt vraagt u eerst wat er aan de hand is. Hij of zij zal dan een inschatting maken of de situatie aanleiding geeft om agenten te sturen. Lees de bijgevoegde folder en u begrijpt dat we samen, burgers en politie, misdaden oplossen’.

verdacht1

verdacht2