logo

Buurtpreventie Heiloo stopt!

Beste Heilooërs,

Na 5 heel succesvolle jaren stopt Buurtpreventie Heiloo. Vele jaren hebben wij met veel plezier vrijwillig de Buurtpreventie opgebouwd en beheerd, maar de laatste tijd blijken vooral negatieve invloeden van buitenaf de boventoon te voeren.

Het was een heel lang proces, wat eigenlijk al begon bij het vertrek van Paul Dirks (de mede-oprichter). Wat je jaren samen doet blijkt lastig alleen te doen of met iemand anders. Maar omdat er ook een verantwoordelijkheid ligt wilden we wél doorgaan. Met alle deelnemers en vooral voor alle deelnemers.

Met veel enthousiasme gingen we op zoek naar een nieuwe beheerder. Dit bleek nog niet makkelijk, zo niet onmogelijk. In januari dachten we de perfecte kandidaat gevonden te hebben maar van beide kanten bleek dit een verkeerde inschatting te zijn geweest.

We hebben altijd hele mooie reacties gekregen. Daarbij denken we aan die mevrouw die in 2018 speciaal naar de Buurtpreventie-dag kwam om ons te bedanken. Maar ook hele nare reacties, tot bedreigingen en vernederingen aan toe.  We staan altijd open om het gesprek aan te gaan en maken zoals ieder mens daar soms ook fouten in maar de manier waarop we soms aangesproken werden was best heftig. Op een gegeven moment maak je de balans op en dan is de conclusie dat het zo genoeg is geweest. Wat mensen soms vergeten is dat we dit vrijwillig doen. Je kunt het nooit voor iedereen goed doen. Dat kan gewoonweg niet.

En nu is het tijd voor nieuwe dingen! Tijd voor positieve energie en nieuwe ontwikkelingen voor onszelf. We willen alle deelnemers bedanken voor hun inzet en deelname. Paul Dirks, dank voor dit mooie proces wat we samen hebben opgezet. Hans Romeyn, bedankt voor je vertrouwen in ons en voor de warme aandacht. Sanne de Vries, dank voor het meedenken en de mogelijkheden. Jacqueline, Johan en Dirk (onze wijkagenten) bedankt voor de geweldige samenwerking en jullie vertrouwen in ons. Uitkijkpost, bedankt dat wij altijd onze verhalen bij jullie konden publiceren en zo de mensen konden bereiken.

Maar wat betekent dit voor Buurtpreventie Heiloo?

Omdat er geen andere beheerder is zullen de groepen helaas ophouden met bestaan. Dit gaat ons echt aan het hart. We hebben het zorgvuldig opgebouwd maar er is helaas geen andere mogelijkheid. Alle gegevens van de leden worden volgens de AVG-wet vernietigd.

Tot ziens, ergens in Heiloo!

Daniëlle Kloos & Iwan Bronkhorst