1. Deelnemers hebben minimaal de leeftijd van 18 jaar.
 2. Het lid van de groep is alleen lid van de groep waar hij/zij woont.
 3. WhatsApp is een burgerinitiatief. De politie komt alleen in actie wanneer een melding bij 112 0900-8844 is gedaan wordt.
 4. Gebruik de WhatsApp volgens de SAAR afkorting
  • S = Signaleer
  • A = Alarmeer 112 of 09008844
  • A = App om je waarneming bekend te maken aan anderen (alleen actuele meldingen *)
  • R = Reageer door bijvoorbeeld naar buiten te gaan **)
 5. Laat door middel van een Whats-App bericht aan elkaar weten dat 112 of 0900-8844 al gebeld is. Bij twijfel over het al dan niet plaatsen van een bericht kan je persoonlijk contact opnemen met één van de beheerders van Buurtpreventie Heiloo.
 6. Let op het taalgebruik. Niet vloeken, schelden, discrimineren en dergelijke.
 7. Speel geen eigen rechter en overtreedt geen regels/wetten. Dus ook geen mobiele telefoon vasthouden tijdens het besturen van een voertuig.
 8. Het versturen van foto’s van een verdachte is alleen toegestaan t.b.v. het verstrekken van een signalement, wanneer dit voor de melding noodzakelijk/van meerwaarde is. Daderkenmerken zoals geslacht, huidskleur, lengte en gezicht kunnen ook goed beschreven worden. Denk bij voertuigen aan de kleur, het merk, het type en het kenteken.
 9. Gebruik de WhatsApp-groep alleen waar het voor bedoeld is (meldingen over actuele verdachte situaties) en niet voor onderling contact, privéberichten, discussies of berichten die alleen voor een beheerder bedoeld is. Voor dit soort berichten kan je gebruik maken van mail, onze Facebook-pagina of een rechtstreeks WhatsApp-bericht.
 10. Het niet zich niet houden aan deze deelnemersvoorwaarden kan leiden tot verwijdering uit de groep.
 11. Deelname geschiedt op eigen risico. Blijf altijd je eigen veiligheid en die van anderen in de gaten houden.
 12. In alle gevallen waarin deze deelnemersvoorwaarden niet voorzien beslissen de beheerders van Buurtpreventie Heiloo.
  *) inbraken en poging tot inbraak waarbij geen dader(s) in beeld is/zijn, horen niet thuis in de WhatsApp-groep. Liever dus geen meldingen van inbraken of diefstallen die bv de afgelopen nacht hebben plaatsgehad. Wij kunnen met z’n allen hier niks meer aan doen. Gebruik onze Facebook-groep als je toch nog de behoefte hebt om dit soort dingen te delen.
  **) Het gaat om observeren, signaleren en direct 112 of 0900-8844 bellen. De mensen die 112 of 0900-8844 bellen kunnen zeggen dat ze deelnemen aan de WhatsApp-groep Buurtpreventie Heiloo en dat die groep opgericht is nav de vele woninginbraken. Voorkom dat je in een situatie komt die gevaarlijk kan zijn. Een kat in het nauw kan rare sprongen maken.