Inbraakgolf in duurdere auto’s in Heiloo

By november 27, 2017 Nieuws

Het afgelopen weekend is er in Heiloo opnieuw in auto’s ingebroken. Eerst waren het alleen BMW’s, maar nu is er ook een Audi eenvoudig opengemaakt. De politie heeft inmiddels maatregelen genomen, maar de hulp van burgers is ook noodzakelijk. Hierom vraagt de politie opnieuw aandacht voor dit soort auto-inbraken.

Politiebericht

De afgelopen twee weken zijn er in 7 auto’s met een zogenaamde Keyless-entry-systeem ingebroken. Uit deze auto’s zijn navigatiesystemen, boordcomputers en sportsturen gestolen. Het signaal van de autosleutel in de woning wordt versterkt door de daders en zo wordt de auto heel simpel geopend.

In de twee onderstaande filmpjes zie je dat een auto met deze methode wordt gestolen en zie je in een ander filmpje een uitleg hoe deze inbraakmethode werkt.

U kunt uw autosleutels afschermen door deze in een zg. kooi van Faraday op te bergen: in aluminiumfolie of een metalen blikje.

De daders zijn vooral actief in de weekendnachten (vrij-zat en zat-zon nacht) en vooral in de vroege uurtjes rond 5:00-6:00 uur. Ze werken vaak met z’n tweeën; waarbij één dader dicht bij de woning, in de tuin, zit en de andere dader zit bij/in de auto die het doelwit is.

Ziet u iets verdachts wat hier op lijkt, bel dan 112.

Diefstal auto:

Uitleg methode:
https://www.youtube.com/watch?v=IfxPlnRXUaQ&sns=em