Buurtpreventie Heiloo lanceert website samen met de 1000ste deelnemer

By december 7, 2016 december 9th, 2016 Nieuws

Het was nog spannend of ze het dit jaar zouden halen maar op de valreep is het toch gelukt; de 1000ste deelnemer van Buurtpreventie Heiloo. Afgelopen week is de heer De Boer verrast door Burgemeester Romeyn, coördinator Veiligheidsbeleid Sanne de Vries en de beheerders van Buurtpreventie Heiloo, Paul Dirks en Daniëlle Kloos. Burgemeester Romeyn feliciteert alle deelnemers en de heer De Boer in het bijzonder.

De gemeente is een warm voorstander van dit burgerinitiatief en ondersteunt dat van harte. “We zijn blij dat dit soort initiatieven er zijn en ik wil dan ook mijn dank uitspreken aan Paul Dirks en Daniëlle Kloos. Zij zijn buurtpreventie begonnen en zonder hun inzet was deze mijlpaal niet behaald.”

Samenwerking bedrijfsleven

Ook bedankt hij HeilooPlus Magazine dat begin dit jaar de posters en flyers heeft gesponsord en Iwan Bronkhorst van IwanBronkhorst.nl Fotostudio & Marketing Support die de promotiefoto’s én de website heeft gesponsord. Bij deze mijlpaal hoort een stukje vernieuwing vond Iwan Bronkhorst. Belangrijk is dat dit soort initiatieven door de Heiloose gemeenschap worden ondersteund. Iwan geeft aan dat ook ondernemers hierin veel kunnen betekenen en hoopt hiermee het voortouw te hebben genomen. Daniëlle Kloos vertelt “Hij kwam met het idee Buurtpreventie Heiloo nog beter bereikbaar te maken en sponsorde niet alleen, maar ontwierp ook onze eigen website. Ik ben er enorm trots op. Tot nu toe hadden we alleen een Facebook-groep, maar niet iedereen wil Facebook gebruiken. We kunnen nu meer nieuws kwijt en potentiële deelnemers kunnen ons veel beter vinden via de reguliere zoekmachines.”

1 Op de 10 doet mee

Inmiddels is ongeveer 1 op de 10 woningen lid van Buurtpreventie Heiloo. In sommige buurten kan de deelname nog wat groter, want helaas zijn initiatieven als dit nog steeds hard nodig. “De gemeente en politie doen wat ze kunnen maar met zijn allen kunnen we ook eigen verantwoordelijkheid nemen om onze omgeving veiliger te maken” aldus Paul Dirks. Dit is ook zijn insteek geweest bij de start in 2015.

De heer De Boer en zijn gezin zijn helaas al meerdere keren slachtoffer geweest van inbraken. Hij is daardoor zeer alert geworden. Het valt hem al snel op als hij “vreemde” gezichten door de straat ziet lopen. Hij woont aan het begin van de wijk en ziet dus veel. Buurtpreventie vindt hij een goed initiatief en is blij dat hij eventuele “verdachte” zaken direct kan delen met zijn buurtgenoten.

Buurtpreventie Heiloo maakt de eigen buurt en Heiloo veiliger. Dit gebeurt door verdachte situaties via Whatsapp aan elkaar door te geven én door de ‘ogen en oren’ van de politie te zijn. Het resultaat is inmiddels te zien, er is een daling van inbraken in de gebieden waar Buurtpreventie Heiloo het meest actief is.