Meld u aan

en maak samen Heiloo veiliger!

14 April Buurtpreventie Themadag Veiligheid in & om het huis

Zaterdag 14 april organiseert Buurtpreventie Heiloo een themadag in en rond winkelcentrum ’t Loo. Het thema van deze dag is ‘Veiligheid in en om het huis’. Burgemeester Hans Romeyn opent de dag om 10:30 uur. Deelnemers zijn o.a. politie, brandweer, stichting Trefpunt, Veilig Verkeer Nederland, Rode Kruis en gemeente Heiloo. De hele dag zijn er activiteiten voor jong en oud. In ‘t Loo is een informatiemarkt (middenplein), in de winkelruimte tegenover Bakkerij Hoetjes zijn interessante presentaties van o.a. een ethisch hacker en op het afgesloten Looplein zijn demonstraties van o.a. politie, brandweer, VVN.

Buurtpreventie Heiloo is een burgerinitiatief om Heiloo veiliger te maken. Het doel van de dag is om alle Heilooërs informatie en tips te geven waarmee je zélf aan de slag kan om inbraak te voorkomen en zijn buurt en huis veiliger te maken.

Informatiemarkt op middenplein ‘t Loo

De volgende organisaties hebben een informatiekraam:

 • De brandweer heeft een check om de brandveiligheid van je eigen huis te verbeteren.
 • Bij het Rode Kruis staat de veiligheid van je huis centraal. Hoe voorkom je ongelukken? Daarnaast neemt het Rode Kruis een volledige EHBO-koffer en een pop waarop je hartreanimatie kan trainen. Tenslotte geeft het Rode Kruis informatie over de Telefooncirkel en Noodhulp. Dit is het moment dat je alle vragen kan stellen die je wilt.
 • De politie staat met een preventiestand met veel informatie over wat je zelf kan doen tegen oplichters, inbrekers, babbeltrucverkopers en nog veel meer. Natuurlijk is er alle gelegenheid om de vier wijkagenten te ontmoeten. Ook is er een speciale seniorenvoorlichter aanwezig.
 • Het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) biedt kosteloos een woningscan aan. Zij scannen je woning en geven daarna advies op maat om je woning beter te beveiligen op gebied van inbraak.
 • Buurtpreventie Heiloo laat zien hoe de WhatsApp-groepen werken en je kan je hier ook aanmelden.
 • Het Trefpunt geeft informatie over een huistest: vrijwilligers komen bij je thuis en geven advies hoe het huis veiliger in te richten. Tevens kunnen er via hen kleine klusjes gedaan worden. Daarnaast is er informatie te vinden over cursus bewegen voor senioren en cursus valpreventie.
 • De Bemiddelingskamer geeft informatie over buurtbemiddeling. Zij hebben opgeleide vrijwilligers die kunnen bemiddelen bij ruzies tussen buren. Op uw verzoek, kunnen deze buurtbemiddelaars helpen om de verstoorde relatie met uw buren te herstellen. Let op: De Bemiddelingskamer is alleen aanwezig in de ochtend.
 • Maarten van der Molen van Jongerenwerk Heiloo loopt de hele dag rond in ‘t Loo. Spreek hem aan, als je voor hem een vraag hebt.

Demonstraties buiten op Looplein

Om het Looplein is veel te zien en te doen op de themadag Veilig in & om het huis!

 • Brandweer Heiloo pakt groots uit. De jeugdbrandweer Heiloo laat zien hoe je een kleine brand kan blussen met een brandblusser. In een rookcontainer kan je ervaren hoe het is als je huis vol rook staat. Ram de Vlam is een interactieve presentatie over brandveiligheid. Tenslotte staat op het plein een tankautospuit. Heilooër brandweermannen kunnen al je vragen over dit voertuig beantwoorden. Dit voertuig staat paraat om direct uit te rukken. Mogelijk staat hij dus niet de hele dag op het plein.
 • De politie neemt drie voertuigen mee: een politiewagen, een ME-wagen en de alcoholbus. Daarnaast rijdt politie-biker Virgil, bekend van Twitter en Instagram, rond.
 • Veilig Verkeer Nederland heeft een spannend fietsparcour. Hoe veilig zit jij op de fiets?
 • Het Rode Kruis neemt een noodhulpvoertuig mee. Dit voertuig zet het Rode Kruis in bij een ramp of een grootschalig ongeval. Daarnaast staat er een EHBO-biker van het Rode Kruis paraat. Op deze fiets zitten alle EHBO-spullen die hij nodig heeft. Deze biker biedt, indien nodig, deze dag EHBO-hulp.

Presentaties

De hele dag door zijn er presentaties in de winkelruimte tegenover Bakkerij Hoetjes (voormalig Phonehouse).

starteindpresentatie
Opening door burgemeester Hans Romeyn

10:30

10:40

opening
Goed voorbereid thuis

10:45

11:00

Rode Kruis
Senioren en veiligheid

11:05

11:35

politie
Inbraakscan in Heiloo en tips ter voorkoming van inbraak

11:40

12:25

ex-inbreker en politie
Masterclass hacken

12:30

13:15

ethisch hacker
Goed voorbereid thuis

13:30

13:45

Rode Kruis
Senioren en veiligheid

13:50

14:20

politie
Inbraakscan in Heiloo en tips ter voorkoming van inbraak

14:25

15:10

ex-inbreker en politie
Masterclass hacken

15:15

16:00

ethisch hacker
 • Burgemeester Romeyn opent de themadag om 10:30 uur.
 • Het Rode Kruis geeft de presentatie ‘Goed Voorbereid Thuis’. Wat is er nodig om beter voor je zelf te kunnen zorgen, zodat je langer thuis kan wonen? Het Rode Kruis helpt je om dit zelf te kunnen organiseren. Ze doen een veiligheidscheck bij je thuis en geven een workshop zodat je zelf je veiligheid thuis kan verbeteren.
 • De politie heeft een presentatie voor senioren. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk, vertelt de politie hoe je kan voorkomen dat je slachtoffer wordt van een misdrijf.
 • Een ex-inbreker doet voorafgaand aan de themadag, samen met de politie, een ronde door Heiloo. Tijdens zijn presentatie vertelt hij over wat hij in Heiloo heeft gezien en hoe je je huis beter kan beveiligen. De politie is ook aanwezig voor de beantwoording van vragen.
 • Ethisch hacker Mischa Rick van Geelen heeft een Masterclass hoe je veilig kan internetten. Hoe makkelijk ben je te hacken en hoe kan je je zelf hier beter tegen beschermen? Vorig jaar werd Micha geïnterviewd  in een uitzending van Tros Opgelicht.

Deze themadag wordt mogelijk gemaakt door:

Buurtpreventie Heiloo, IwanBronkhorst.nl Fotostudio & Marketing Support, Gemeente Heiloo, Winkelcentrum ‘t LooRabobank, politie, brandweer, VVN, Rode Kruis, AlldekBakkerij Hoetjes, CiRoPack, Di Fiorentina, Smit & Partners Accounts BV, West Trading BV, Harsveld VerzekeringOs Steakhouse en Radio Bakker.

 

Buurtpreventie Themadag wordt mede mogelijk gemaakt door: