Wijkschouw: “Wacht even! Ik kom zo naar beneden”

By mei 19, 2017 mei 31st, 2017 Nieuws

Wijkschouw: “Wacht even! Ik kom zo naar beneden”

Afgelopen dinsdagavond heeft de gemeente weer een wijkschouw georganiseerd. Tijdens de schouw werden de ‘witte voetjes’-brochure uitgedeeld. Deze brochure attendeert de inwoners erop dat ze het voor inbrekers niet te makkelijk moeten maken om binnen te komen.

Burgemeester Romeyn, de wijkagenten, de politie, Buurtpreventie Heiloo, raadsleden en medewerkers van de gemeente deden mee met de schouw. De schouw startte met een presentatie van de politie. De presentatie liet zien dat het aantal inbraken in Heiloo de laatste jaren dalen maar, vergeleken met buurtgemeenten, nog relatief hoog is. Volgens de politie is één van de oorzaken van deze daling de WhatsApp-groepen van Buurtpreventie Heiloo. Helaas verwacht de politie in de zomerperiode een stijging van het aantal insluipingen. De ervaring leert dat in de zomer veel insluipingen overdag en ‘s avonds plaatsvinden, doordat deuren en ramen openstaan.

Gezien de inbraken van de laatste tijd werd daarna in de buurten Boswijk en Blockhovepark gekeken, wat in de praktijk de mogelijkheden zijn om een woning in te sluipen. Onder leiding van de politie zijn veel woningen aan de achterkant geschouwd. Bij sommige woningen viel op dat er goede sloten op de deuren en ramen zaten.

Helaas was er bij veel andere woningen een totaal ander beeld. Poorten en schuren stonden open. In deze schuren stonden veelal kostbare (race)fietsen voor het grijpen. Bij enkele woningen bleek dat de achterdeur openstond en dat niemand aanwezig was. Hier is de politie naar binnengegaan om een ‘witte voetjes’-brochure op de eettafel achter te laten. Voor de zekerheid riep de agent naar boven:” Is er iemand thuis”? De bewoner reageerde met “Wacht even! Ik kom zo naar beneden”.

Wij hopen dat we met z’n allen van een mooie zomer kunnen genieten. Vergeet hierbij niet de deuren en ramen gesloten te houden als je (even) niet aanwezig bent.